Sådan ville Windows 93 have set ud hvis Bill Gates var på stoffer

I de tidlige 90ere havde de fleste PCere styresystemet DOS og i 1992 udkom Windows 3.1 som var en grafisk brugerflade bygget oven på DOS – det var således ikke et operativsystem i sig selv. Først i 1995 kom den første version af Windows som var et egentligt operativsystem med en grafisk brugerflade.

Windows 95 var en stor forbedring i forhold til Windows 3.1, men forestil dig at Bill Gates og Steve Ballmer, havde lavet en Windows version mellem Windows 3.1 og Windows 95, samtidig med de var høje på stoffer… Hvordan ville den version mon have set ud? Det kan måske være svært at forestille sig, og måske ikke – vi fik trods alt Windows Vista. Men mærkeligt eller ej, så har et par fyre sat sig ned og tænkt den tanke og resultatet er at Windows 93 nu er klar og du kan prøvekøre den direkte i din Browser.

Windows 93 projektet er fuld af 90’er nostalgi, samt humoristiske og nørdede indslag som man nemt kan fordrive lidt tid med. Der er f.eks. ”Castle GAFA 3D” som ligner en let ændret udgave af den tids enormt populære Castle Wolfenstein – og du kan faktisk spille det. Der er tegneprogrammet Piskel, en fungerende browser med navnet Cat Explorer. En virtuel Pc hvorfra du kan starte en virtuel version af Windows 93 inde i Windows 93. Og har du lyst til en film, så kan du se Star Wars is ASCII format. Man bliver selvfølgelig også mødt med fejlbokse og virus (bare rolig ikke rigtig virus) som var en den af hverdagen i den tids Windows.

Der er i det hele taget en masse små sjove ting, man kan lege med her. Men du skal nok være gammel nok til at have haft computer i starten af 90’erne for at kunne se det sjove i Windows 93 websiden.

Link: www.windows93.net

Kategori:
Websider
-
Tags:
underholdning
15. november 2016