Black Friday

Black Friday på nettet

Danskerne har i høj grad taget det Amerikanske indkøbsfænomen Black Friday til sig, og det forventes at årets Black Fridag som i år falder fredag den 24. november, igen slår tidligere års forbrugsrekord.

Hvert år stiger kendskabet til Black Friday, hvilket naturligt hænger sammen med, at butikkerne gør mere for at markedsføre det. Det er en udvikling som er gået hurtigt, og mens det i starten hovedsageligt var de fysiske butikker som lokkede kunderne til med Black Friday tilbud, så har netbutikkerne også været hurtige til at se potentialet. Netbutikkerne forsøgte i starten at markedsføre deres egen shop-amok dag som blev bliver kaldt Cyber Monday, som er mandagen efter Black Friday. Noget tyder dog på det ikke er lige så lukrativt med en udsalgsfest lige oven på en anden endnu større og bedre markedsført udsalgsfest, så der er også rigtig mange gode tilbud af finde i netbutikkerne om fredagen, hvor mange starter salget allerede ved midnat op til fredagen – men Cyber Monday er stadig en ting, og nogle tilbud strækker sig faktisk helt fra fredag og henover weekenden og frem til og med mandag.

Find de gode Black Friday tilbud på nettet

Man kan godt regne med at der bliver fyldt godt op i butikkerne på fredag, så hvis man ikke er så meget for at handle i de meget fyldte butikker, hvor folk maser sig frem for at nå de begrænsede tilbud først, så kan man i stedet sætte sig hjemme foran computeren og finde de gode tilbud i ro og mag. For der er også rigtig gode muligheder for at gøre en god handel online, men lige som i de fysiske butikker kan det være en gode idé at være tidligt ude, for nogle tilbud er også begrænsede på nettet.

Der er efterhånden dukket en række dedikerede Black Friday sider op på nettet, men de har sjældent meget andet at byde på end reklame links til forskellige netbutikker. Så jeg vil anbefale man kigger forbi i de netbutikker hvor man normalt køber sine varer på nettet, og ser hvad de enkelte butikker har at byde på.

Forbered dine indkøb i forvejen

Black Friday handler i høj grad om impulsindkøb, hvor man ser et tilbud som bare er så godt det er svært at sige nej, også selvom det er en vare man ikke lige havde planlagt at købe. Men hvis man virkelig ønsker at spare penge og gøre en god handel, så er det en god idé at forberede sig i forvejen, ved at have en klar ide om hvad man går efter. Har man forberedt sig godt så er der også mindre risiko for at man fortryder købet fordi det enten var noget man egentlig ikke havde brug for, eller fordi købet viste sig ikke at være helt så godt som antaget.

Undersøg varens normale pris og sammenlig tilbudsprisen med prisportaler som Pricerunner, priser.dk og Kelkoo. På en side som Pricerunner er det også muligt at se prisudviklingen for produkter over tid. Det kan hurtigt vise sig, at Black Fridag prisen måske slet ikke er så attraktiv alligevel, fordi det enten kan fås billigere andre steder på nettet eller fordi prisen alligevel svinger ned under tilbudsprisen med jævne mellemrum.

Kig på din returret

Når man handler online, har man som udgangspunkt 14 dages fortrydelsesret, hvis man handler i en dansk netbutik. Køber man i netbutikker uden for EU, så er det ikke sikkert det er muligt at fortryde købet. Hvis du køber julegaver, så er det en god idé at kigge på om varerne kan byttes efter juleaften – det er der faktisk en del netbutikker som tilbyder, også selvom du køber allerede nu.

Husk alle omkostninger

Nogle steder kan man få tilsendt varerne gratis, andre steder er det gratis hvis man køber over et bestemt beløb og andre steder igen betaler man altid for forsendelsesomkostninger oven i prisen. Hvis man køber noget som måske skal byttes kan der også være omkostninger forbundet med at returnere varen. Og nogle netbutikker som også har fysiske butikker, tilbyder nogle gange at varen kan byttes i den fysiske butik i stedet for at skulle sende varen og betale forsendelsesomkostninger.

Specielt i Amerikanske netbutikker kan der være rigtig gode Black Friday og Cyber Monday tilbud, men her skal man være opmærksom på at der kan komme told og moms oven i prisen – Det kan du finde mere info om på SKAT’s hjemmeside om internethandel.

Kategori:
Tema
-
Tags:
nethandel Nettet
22. november 2017