Ikon viser vej til gratis Windows 10 opgradering

Måske har du lagt mærke til et lille hvidt Windows ikon i task-baren, hvis du altså har en Computer med Windows 7 eller Windows 8.1. Det lille ikon er en invitation fra Microsoft om at opgradere til den kommende Windows 10, som bliver tilgængelig den 29 juli – og helt usædvanligt bliver det fuldstændig gratis at opgradere (Hvis du altså vel at mærke har en Windows 7 eller 8.1).

Når du klikker på ikonet, får du mulighed for at reservere din gratis opgradering, når den nye Windows 10 er blevet frigivet (29 juli), vil den blive downloadet til din computer, hvorefter du kan installere den når det passer dig. Selvom man tilmelder sig via opgraderingstilbuddet er det stadig muligt at fortryde senere.

Selvom der er ændringer i brugerfladen, så ligner det stadig Windows, og startmenuen som Microsoft fik meget skældud for at have fjernet i version 8, er tilbage igen. Noget af det som der er lagt vægt på er hastighed, sikkerhed og brugervenlighed. Internet er også et vigtigt emne i Windows 10 – der er f.eks. en helt ny browser med navnet “Edge” som erstatter Internet Explorer. Jeg har prøvet den nye browser og selvom den er hurtig så er jeg endnu ikke helt solgt på de features og ændringer som browseren tilbyder, det bliver dog også muligt at vælge den kendte Internet Explorer som stadig er tilgængelig noget tid endnu.

I videoen herunder fortæller Microsoft lidt om hvad man kan forvente af den nye Windows 10 (videoen er på engelsk):

 

Hvis ikonet ikke skulle være dukket op på din computer, kan det skyldtes at computeren endnu ikke er opgraderet med de seneste service opdateringer eller at din version ikke er berettiget til den gratis opgradering. Du kan finde mere information via dette link.

Kategori:
Netbruger
-
Tags:
PC tips
15. november 2016