Er du sikker på nettet?

Der er mange ting man skal være opmærksom på når man bruger internettet, for hvis man ikke er opmærksom og sikre sig ordenligt, kan man nent blive udsat for virusangreb og netkriminalitet.

Som internetbruger skal man sikre sig mod virus og andet malware med et antivirusprogram, man skal sikre internetforbindelsen med en firewall, man skal sikre sine personlige oplysninger, holde programmer opdaterede og så videre, så der er ikke noget at sige til at, mange ikke har helt styr på netsikkerheden.

Hjemmesiden netsikker.nu, (Opdateret: Kampangen er afsluttet og linket nedlagt) som hører under IT- og Telestyrelsens domæne, indeholder en masse information om hvad man skal gøre for at være sikker på nettet. På siden kan man f.eks. læse om hvad Phishing og identitetstyveri er for noget og hvordan man undgår det. Man kan læse om de risici der er ved sociale netværkstjenester som Facebook og MySpace. Man kan også finde information om en lang række basale områder indenfor it-sikkerhed, man kan b.la. læse om NemID og sikkerhed, E-handel, antivirus, trådløse netværk, kryptering og en masse andet.

Udover en masse god information er 2010 kampagnen for netsikkerhed piftet lidt op med et par sjove indslag fra Krysters Kartel, du kan se et af disse klip herunder.

Kategori:
Andet
-
Tags:
14. oktober 2017