To piger læser bøger på tablet

Fairytell: Dansk app med bøger til børn

Streaming af film og musik har længe overhalet forbruget af fysiske medier, og det samme er lige så langsomt begyndt af ske for bøger. Der er flere danske tjenester som tilbyder adgang til en stor mængde e-bøger og lydbøger for et fast månedligt abonnement, og seneste skud på stammen inden for streaming af bøger er en app med bøger til børn.

Den nye tjeneste til streaming af bøger hedder Fairytell, og har specialiseret sig i bøger til børn i alderen 0-10 år. Fairytell giver allerede nu adgang til over 500 børnebøger, og heriblandt finder man bl.a. kendte klassikere som Rasmus Klump, Pippi Langstrømpe og Alfons Åberg.

Børnebøger på abonnement
For at få adgang til bøgerne skal man have et abonnement samt en tablet eller mobil med enten iOS eller Android. Og mens vi som er vokset op med fysiske bøger, måske ikke helt synes det er det samme at læse en bog på en skærm, så er det helt naturligt for børn som er vokset op med mobile skærme og digitale medier. Og Fairytell er helt igennem designet for børn som bruger, for brugerfladen er med et eventyr-træ, små animationer og lyde, både brugervenligt og fængende for børnene. Og når firmaet bag siger at bøgerne er for børn i alderen fra 0 til 10 år, så er det fordi man både kan lytte og læse bøger via app’en. Og så kan bøgerne læses sammen med forældrene og senere af barnet alene når alderen er kommet til det.

Eventyr-træ med bøger for børn
På billedet her kan du se Fairytells eventyr-træ, hvorfra man kan komme videre til de forskellige Børge på en sjov måde.

Rigtig mange børn bruger i dag en tablet til spil og YouTube videoer som ofte er af tvivlsom kvalitet når det kommer til indhold og sprogbrug. Og her synes jeg denne app med bøger for børn, er en rigtig fin ide, da den kan supplere brugen af tablets og mobiler med noget som bidrager til barnets læsefærdigheder, og giver en anden slags oplevelse end passiv YouTube kiggeri.

Fairytell er en helt igennem dansk app og er stiftet af Henriette Høj Gharib der er tidligere kommerciel direktør hos Nordisk Film, og Lars Peter Ilsø Larsen, stifter af bl.a. DukaPC. Og ambitionerne er at nå ud til den brede masse, så flere børn lettere og billigere får adgang til de gode børne bøger.

Prisen for streaming af børne bøger
Selv om de fleste forældre nok vil synes det er en god ide med lettilgængelig og fængende læsemateriale til børnene, så er prisen også afgørende – specielt i en tid hvor der kommer flere og flere abonnementer for forskellige services ind i det månedlige budget.

Fairytell har sat prisen til 59 kroner pr måned og man kan til enhver tid opsige abonnementet. Det er under det halve af hvad f.eks. Morfibo koster som så til gengæld har langt flere bøger inden for alle mulige genere og til alle aldersgrupper. Men er man kun ude efter børnebøger og tilmed via en app som er målrettet børn, så er det egentlig en rimelig pris – i hvertfald hvis man får den brugt jævnligt.

Jeg vil dog lige gøre opmærksom på at der findes et alternativ til abonnementet, for Fairytell har lavet et samarbejde med Top-Toy, der står bag BR og Toys”R”US. Og her kan man i øjeblikket købe 3 måneders adgang for 150 kroner, hvilket både er en besparelse og en mulighed for at undgå et løbende abonnement. Og derudover kan det også nemt gives som gave.

Links:
Fairytells hjemmeside, hvorfra man kan købe abonnement og oprette en profil.
App Store hvorfra man kan downloade iOS app.
Google play, hvorfra man kan downloade en Android app.
Toys”R”US hvorfra man kan købe kode til 3 måneders adgang (søg på Fairytell)

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
android fritid ios underholdning
28. oktober 2017