Skabeloner til Halloween græskar

Udskæring af halloween græskar er efterhånden blevet en fast tradition i mange danske familier. Og det er der god grund til, for det giver hygge med græskarlygterne ved fordøren eller på terrassen, og så er det en fin aktivitet man som forældre eller bedsteforældre kan lave med børnene i efterårsferien eller weekenderne op til Halloween.

NetMonsteret har her fundet frem til nogle af de bedste steder hvor du kan finde sjove, søde og uhyggelige skabeloner til græskarlygterne. Og så får du også en lille guide til hvordan du laver et flot Halloween græskar med og uden skabeloner.

Download skabeloner til Halloween græskar

Der findes mange stede hvor man kan finde et par enkelte skabeloner af svingende kvalitet, men her er et par sider som til sammen har et rigtig stort udvalg der passer til både nybegynderen og den super kreative som gerne vil have et mere advanceret look.

The Pumpkin Lady
Her finder du over 700 gratis skabeloner som er lige til at printe ud. Her er rigtig mange gode skabeloner til den klassiske græskarlygte, hvor man laver øjne og mund så græskaret kommer til at ligne et hovede. Men vil man prøve noget nyt så er der også andre designs som giver en flot effekt når der kommer lys i græskaret.

Når man har fundet den rette skabelon, er der en lille orange knap som hedder “Click to Download”, når man trykker på knappen får man en PDF fil som kan udskrives.

Link: www.pumpkinlady.com


PumpkinPile

Her er også et rigtig stort udvalg af flotte designs. Her er selvfølgelig nogle af de klassiske skabeloner, men ellers er der forskellige temaer med figurer fra tegnefilm, computerspil, superhelte og mere.

Igen klikker man blot på download knappen for at hente den skabelon man har valgt. Jeg har dog bemærket der kan være tilfælde hvor PDF filen ikke bliver vist i nogle browsere, hvilket kan skyldtes indstillinger eller plugins, så får du ikke downloadet filen, så prøv siden i en anden browser.

Link: www.pumpkinpile.com


Disney figurer

Disney’s famile kanal har også en række skabeloner til figurer fra deres populære tegnefilm. Og det kan jo være meget sjovt hvis man har lyst til at prøve noget lidt anderledes.

Link: family.disney.com/pumpkin-carving-ideas/


Zombie Pumpkins

Jeg var lidt i tvivl om denne side skulle med, for det er nødvendigt med et medlemsskab og nogle af de bedste designs koster penge, hvilket nok kræver at man er meget entusiastisk omkring Halloween græskar, før det er det værd, og når der findes så mange andre gratis skabeloner på de foregående sider. Men det er en god side som som har eksisteret siden 2002 og som stadig bliver opdateret med nye motiver hvert år.

Link: www.zombiepumpkins.com

 

Sådan laver du et Halloween græskar

Har du ikke prøvet at lave et halloween græskar før, så kan denne grundlæggende video guide bruges. I dette eksempel blev der tegnet på græskaret de steder man ville skære ud, men næste video viser hvordan man benytter en skabelon.

 

Hvis du vil bruge en de skabeloner jeg tidligere linkede til, så printer du blot skabelonen ud og sætter den på græskaret med noget tape. Herefter prikker du små huller ind i græskaret langs omridset af figuren på skabelonen, lige som Lisa fra The Pumpkin Lady viser i den lidt utydelige video her under.

 

Hvorfor holder vi Halloween

Man kan kalde Halloween for årets uhyggeligt hyggelige højtid :-). Datoen for Halloween falder altid på den 31. oktober, og da vi jo netop er kommet ind i den del af året hvor det bliver tideligt mørkt, så er det bare ekstra hyggeligt med græskarlygterne udenfor – også selvom det jo er meningen de skal se uhyggelige ud.

Men hvorfor fejre vi overhovedet Halloween? og er det ikke bare en af de der amerikanske ting vi har taget til os? Det er faktisk en længere historie, men meget kort fortalt så kom Halloween til Danmark fra USA i slut 1990’erne, men faktisk udspringer det fra keltisk tid i Irland, som så senere blev en kristen højtid som fejrede alle de døde helgener som ikke havde en helgen-dag. Den tradition tog de Irske immigranter så med sig til USA i 1800-tallet. Her udviklede det sig så til det som det er i dag, med udklædning og græskar, og den form har vi så taget til os her i Danmark – og det er da egentlig meget hyggeligt.

Hvis du vil have en mere uddybende historie om hvorfor vi fejrer Halloween og hvorfor græskar kom ind i billedet, så har historienet.dk en god artikel, og den kan du læse lige her.

Rigtig god fornøjelse med græskar udskæringerne!

Kategori:
Tema
-
Tags:
fritid
17. oktober 2017