Gratis genskabelse af slettede filer

Er du kommet til at slette en vigtig fil ved en fejl og har du tømt papirkurven? Ja så vil de fleste nok tro at filen er tabt og det eneste man kan gøre er at græde over det de mistede data, men der er faktisk stadig håb for at få fat i den slettede fil.

Det første man skal gøre når man opdager at en vigtig fil er blevet slettet, er at sørge for at der ikke skrives nye data til harddisken. For hvis der ikke skrives oven på det område på harddisken hvor den slettede fil lå, så er der gode chancer for at man kan genskabe den. Og så skal man selvfølgelig lige undersøge, at den slettede fil ikke stadig ligger i Windows papirkurv, for ligger den der så kan man bare fiske den op af papirkurven igen.

filerecovery

Men er filen helt slettet, så kan den måske stadig redes med programmet File Recovery fra PC INSPECTOR. Dette er et dataredningsprogram, som understøtter filsystemer som FAT 12/16/32 og NTFS. Programmet kan rekonstruerer data med original tidsangivelse og dato.
Det er endda muligt at finde data på en disk hvor Boot sektoren eller FAT er blevet slettet eller beskadiget. Og selv om henvisningen til filen er forsvundet, kan programmet genkende data som tilhører en række kendte filtyper og på den måde stadig genskabe filen. Filer som kan genskabes på denne måde er ARJ, AVI BMP, CDR, DOC, DXF, DBF, XLS, EXE, GIF, HLP, HTML, HTM, JPG, LZH, MID, MOV, MP3, PDF, PNG, RTF, TAR, TIF, WAV og ZIP.

File Recovery virker rigtig godt og det er til at finde ud af selv om man ikke er IT-ekspert, og så er det tilmed helt gratis.

Du kan hente File Recovery fra PC INSPECTOR’s hjemmeside her.

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
tips Windows
15. november 2016