Se vilde dyrs reaktion på deres spejlbillede

 

Den franske fotograf Xavier Hubert Brierre rejste til Gabon i Afrika med sin kone, her opsatte han nogle spejl, for at undersøge hvordan de vilde dyr reagerede når de for første gang så deres eget spejlbillede.

De forskellige dyrs reaktioner blev optaget med videokamera, som senere er klippet sammen til ovenstående videoklip, der på kort tid er blevet set næsten 22 millioner gange og blevet delt over alt på nettet.

Xavier opstillede spejlene forskellige steder, solidt plantet i jorden på en stor træplade, hvilket viste sig at være en god ide, specielt da en Gorilla ser sit eget spejlbillede og tror det er en rival som han straks beslutter sig for at uddele et par hurtige slag til. Kameraerne som var udstyret med bevægelsessensorer blev skjult, så dyrene ikke blev opmærksomme på dem.

Det er både fascinerende og sjovt at se dyrene reaktion på sit spejlbillede. Det er faktisk kun nogle få dyr som er i stand til at forstå at det de ser er deres eget spejlbillede. I 70’erne udviklede psykologen Gordon Gallup Jr. en såkaldt “spejl test” som metode til at afgøre om andre dyr end mennesker var selvbeviste.

Ovenstående video er et sammenklip af en lang række videklip som du kan se på fotografens egen YouTube kanal.

Kategori:
Video
-
Tags:
dyr
15. november 2016