Sådan ændre Google Maps landegrænser alt efter hvem der kigger på kortet

Det meste af verden bruger Google Maps som deres primære geografiske opslagsværk, og det kan da også bruges til mange ting, som f.eks. at fastslå hvor en grænse mellem to lande går. Men hvad sker der når flere nationer er uenige om hvor grænsen går og gør krav på samme territorium?

Der har altid været strid om landegrænser, og derfor har der også eksisteret forskellige udgaver af kort som viste forskellige landegrænser alt efter hvilken nation som stod bag et kort over et område med strid om grænsens placering. Men i vores moderne digitale samfund, hvor vores geografiske kort stammer fra en global kommerciel virksomhed frem for en nation, ser tingene lidt anderledes ud.

En virksomhed som Google vil gerne vil gerne være på god fod med alle lande, og fremstå som politisk neutral. Og derfor er placeringen af landegrænser ikke den samme hvis man f.eks. besøger Google Maps fra Rusland som den er hvis man besøger samme kort-side fra Ukraine.

Videoen her for over giver en god forklaring på hvordan Google Maps håndterer landegrænser hvor flere nationer er uenige om grænsens placering.

Kategori:
Video
-
Tags:
Informativ Nettet
29. marts 2018