Download og se de data facebook har om dig

Hvis du gerne vil se de data som facebook har om dig eller gerne vil have en kopi af alle dine billeder, videoer, beskeder og opslag som du har delt via facebook gennem tiden, så er det faktisk rigtig nemt at downloade disse data fra facebook.

De data du kan downloade fra facebook, er de samme data som du kan finde andre steder på facebook, men det er meget sandsynligt at facebook har andre data om dig som du ikke har mulighed for at downloade. Men det giver stadig en god indikation af hvor meget du har delt med facebook, og hvis du har planer om at slette din facebook profil, så er det også en smart funktion til at få en lokal kopi af alle de ting du har delt på facebook, inden du sletter dem fra facebook.

Her følger en hurtig guide til hvordan du downloader og ser dine data fra facebook:

Denne guide forudsætter du har adgang til en computer med internetadgang. Det er ligegyldig om det er en Windows PC eller Mac, men du bør kun gøre det på en din egen computer og ikke via en offentlig computer eller fra en arbejdscomputer.

1. Åben websiden facebook.com, og log ind med din profil. Klik derefter på menuen og vælg indstillinger, som vist på billedet her under.


2. Herefter ser du en dialog som vist på billedet her under. Klik nu på linket “Download en kopi”. 

Facebook skal bruge lidt tid til at samle dine data, og tiden det tager afhænger af hvor meget data du har delt på facebook. Når dine data er klar til at blive downloaded, vil du få en mail og en besked på facebook om at de nu kan downloades.


3. Når din kopi er klar, klikker du på linket i mailen fra facebook, hvilket bringer dig til en side der ser ud som på billedet her under. klik nu på “Download arkiv”, og vent til filen er hentet ned på din computer.

4. Du kan nu finde filen i mappen “overførsler” med mindre du har valgt at gemme den i en anden mappe. Bruger du Windows kan du højreklikke på den downloadede zip fil og vælge “udpak alle” og bruger du Safari på en Mac, så vil filen allerede være udpakket for dig.


5. Inde i mappen med dine facebook data, finder du en række mapper som indeholder de forskellige data du har delt. Men hvis du dobbelt klikker på den fil som hedder index.htm, så får du vist en webside med links til de forskellige data som du har downloaded. Her kan du nemt gennemgå din tidslinje, billeder, video, venner, beskeder, begivenheder med mere.

Selv om det bliver åbnet i din browser, så kan du være helt rolig for det er ikke noget som er blevet kopieret ud et andet sted på nettet, alt du kan se her bliver vist lokalt direkte fra din harddisk.

Kategori:
Netbruger
-
Tags:
Informativ Nettet
30. marts 2018