Great Big Story: Videoer som har lidt mere “kød” på indholdet

Et hurtigt kig på Youtube’s topliste viser typisk en masse videoer som hovedsagligt ser ud til at være lavet af teenagere – måske fordi det faktisk er tilfældet. Men større virksomheder producere også indhold til YouTube, en af de helt store spillere her er BuzzFeed, men målgruppen er stort set den samme. Hovedparten af web-videoer er lavet for at underholde på et forholdsvist lavt niveau, og det er jo også fint nok for det tilsyneladende det de fleste efterspørger.

Heldigvis er der efterhånden også ved at komme mere video-indhold, som henvender sig til de lidt mere modne og videbegærlige netbrugere.  En af disse er Great Big Story, som er sat i verden af CNN, som jo er en veteran inden for nyheds- og informationsformidling.

Great Big Story ønsker at skabe små korte videoer med lidt mere substantielle historier, for hvad de kalder “smarte og nysgerrige seere”. Videoerne er forholdsvis korte, men de er gennem en mere typisk redaktionel process som man kender fra klassisk tv-produktion, og det afspejler sig også i kvaliteten af indholdet.

Videoklippene egner sig stadig til hvis man har lidt tid til overs og gerne vil underholdes af lidt web-video, men der er en større chance for at man både bliver underholdt og lærer lidt nyt. Selv om indholdet er på engelsk, er målet også at indholdet skal handle om og henvende sig til folk over hele verden. Derudover har de fornylig ekspanderet med en nordisk version af Great Big Story, som dog er med svensk tekst og en blanding videoer med engelsk og svensk tale – men et lille land som Danmark skal nok heller ikke forvente ret meget dansk produceret indhold i den stil foreløbig.

Her er et par eksempler af de videoer du kan se på Great Big Story:

Denne video viser hvordan man på Island kan bage brød med hjælp fra lava:

Og her følger en historie om hvordan opfinderen af Rubik’s Cube, selv fandt koden til at løse sin opfindelse.

Og her er en video fra den svenske version:

https://www.youtube.com/watch?v=hZELGnxRSmw

Se endnu flere videoer fra Great Big Story på www.greatbigstory.com og www.greatbigstory.se

 

Kategori:
Websider Video
-
Tags:
underholdning
15. marts 2018