Historiske billeder fra københavn

Vores omgivelser ændre sig hele tiden i takt med udviklingen, men det er en løbende process som vi sjældent ligger mærke til. Men går vi 100 år tilbage i tiden, så er det utroligt hvor meget som faktisk har ændret sig. Og det det kan være ganske spændende at se hvordan tingene så ud før i tiden.

På hjemmesiden kbhbilleder.dk, kan du gå på opdagelse i mere end 55.000 historiske billeder af københavn. Siden er især spændende for københavnerne, da der er god mulighed for at finde billeder fra steder man bor eller bevæger sig til dagligt. Men selv om man ikke er fra københavn, så er siden et kig værd, da det giver et godt indblik i hvordan livet var i landets hovedstad i gamle dage.

På siden kan du finde kulturhistoriske fotografier, kort og tegninger fra Københavns Museum og Københavns Stadsarkiv. Billederne er primært fra København og omegn, og viser blandt andet fotos fra gader, byliv og situationer fra gamle dage. Til hvert billede kan man se hvor og hvornår billedet er fra, og det er muligt at se lokationen på en kort.

Det er nemt at søge efter specifikke billeder på siden, eller gennemgå billeder i kategorier som bydel, gadenavn og periode.  Du kan kigge gennem de mange billeder lige her.

Du kan hjælpe til med de historiske billeder fra københavn

Siden opdateres hele tiden med nye billeder og ny information om billederne, og du kan hjælpe til hvis du ligger inde med yderligere oplysninger. På siden kan du redigere hvor billedet er taget eller tilføje emneord, du kan også placere billederne på en kort hvis du ved hvor de er taget.

Se videoen om hvordan du kan hjælpe her under, og se et par billeder fra arkivet længere nede.

Historiske fotografier

Her er et par eksempler på nogle af de historiske foto og tegninger du kan finde på hjemmesiden, men jeg vil anbefale du tager en tur forbi kbhbilleder.dk, for der er mange rigtig gode og spændende billeder. En meget stor del af billederne er udgivet som Public Domain, hvilket betyder ophavsretten er udløbet og billedet frit kan bruges af alle, andre billeder er udgivet under forskellige licenser, men det står under billedet hvilket licens der hører til billedet, så se efter inden du bruger et af billederne.

Foto af H C Andersens Boulevard (tidligere hed gaden Vestre Boulevard, men den skiftede i 1955 navn til H. C Andersens Boulevard ved forfatterens 150års fødselsdag) Billedet er taget af Fritz Theodor Benzen.

 

Dette foto viser tobaksforretningen Hirschsprung og sønner fra 1895. Fotoet er taget af Peter Elfelt.

 

Her er et foto af Rådhuspladsen fra 1920. Fotoet er taget af Holger Damgaard.

 

Det er ikke kun billeder man kan finde på kbhbilleder.dk. Her er en blyanttegning helt tilbage fra 1596 af København set fra landsiden.
Kategori:
Andet
-
Tags:
Informativ
22. april 2021