Hjemmeside viser udviklingen af den danske myggeplage

Lige nu vælter myggene frem, og for nogle er de en større plage end for andre. Hvis du er en af dem som plages meget af myg, eller bare syntes det er spændende at følge udviklingen i hvornår plagen af myg er størst i Danmark, så er her en hjemmeside for dig.

Hjemmesiden hedder www.myggetal.dk, og viser blandt andet hvor stor myggeplagen aktuelt er, og hvordan den har udviklet sig i år indtil videre. Det er også muligt at se grafer for foregående år, så man har noget at sammenligne den aktuelle myggeplage med. Udover udviklingen af stikmyg, kan man også se udviklingen af mitter som plager mange husdyr, og hvordan det ser ud for skovflåten, der ofte klades for Danmarks farligste dyr.

Hvis man klikker ind under stikmyg, vil man kunne se en generel graf for myggeplagen, men skal man til et bestemt område som ofte er plaget af myg, kan det være en god ide at se nærmere på de forskellige grupper af myg, da f.eks. sumpmyggene er udbredte i nærheden af søer, mens Skovmyg ikke bare er godt tilstede i skoven, men også i parker og vores egne haver.

Graferne på Myggetal.dk, viser kun generelle tendenser set ud fra de målte steder, og der kan være store lokale variationer i antallet af myg. Men graferne giver dog en god ide om den generelle udvikling, og hvis man kan se myggeplagen er på sit højeste eller særligt højt i forhold til tidligere år, så kan man jo tage sine forholdsregler i form af forskellige myggemidler, myggenet og beklædning. Se evt. artiklen “Sådan undgår du myggestik” fra Forbrugerrrådet Tænk.

Tallene fra siden stammer fra DTU Veterinærinstituttet som de seneste år har opstillet myggefælder forskellige steder i Danmark, og hver uge opdatere man så graferne ud fra fangsten. Graferne er et udtryk for, hvor mange gange et menneske eller et dyr gennemsnitligt kan blive stukket på et døgn, de pågældende målesteder.

Udover graferne for hvor plaget vi er af myg, mitter, flåter og klæger, så er her også en masse god information om myg. Man kan f.eks. læse om de forskellige myggearters kendetegn og hvornår de er den største plage i løbet af året. Man kan også læse om sygdomsrisici ved at blive stukket af myg i Danmark, som heldigvis er meget lille.

Så er du plaget af myg eller nysgerrig på hvordan det ser ud for myggeplagen i år, eller hvordan det står til med andre plager som mitter, flåter og klæger, så klik ind på www.myggetal.dk. Siden ser måske ikke ud af meget, men indholdet er fint og kan være rigtig nyttigt for nogle.

Kategori:
Websider
-
Tags:
fritid Informativ
6. juni 2018