Er dine hudpleje- og kosmetikprodukter hormonforstyrrende?

Rigtig mange af os udsættes hver dag for en lang række af hormonforstyrrende stoffer gennem de hudplejeprodukter vi bruger. Der findes en lang række stoffer som har den uheldige effekt at de virker hormonforstyrrende på vores krop, og af de mange stoffer har man identificeret 17 som forefindes i mange hudpleje- og kosmetikprodukter. Det er specielt uheldigt når hormonforstyrrende stoffer forefindes i hudpleje- og kosmetikprodukter, da det jo er noget vi kommer direkte på vores hud.

Forbrugerrådet mener, at hormonforstyrrende stoffer helt skal forbydes i forbrugerprodukter – også i pleje- og kosmetikprodukter. Der er også ny lovgivning på vej som skal beskytte forbrugerene bedre, men indtil de hormonforstyrrende stoffer kommer helt ud af disse produkter, har forbrugerstyrelsen opstillet en liste hvor du kan se om dine hudplejeprodukter er hormonforstyrrende.

Du kan se forbrugerstyrelsens lister over kosmetik og plejeprodukter, der indeholder et eller flere hormonforstyrrende stoffer via dette link. (Update: linket desværre findes ikke mere)

Listen opdateres jævnligt, og det er muligt at se hvad producenten har valgt at gøre ved henvendelsen fra forbrugerstyrelsen.

Vil du vide mere om de hormonforstyrrende stoffer, så har forbrugerstyrelsen også en række sider med god og brugbar information. (Beklager men dette link er også udgået prøv google i stedet)

Kategori:
Websider
-
Tags:
livsstil
1. marts 2017