Smart kloning af harddiske

Kloning er ikke kun noget videnskabsfolk gør på får, eller noget som hører hjemme i science fiction film, det er nemlig også et udtryk som bruges i IT-verdenen når man vil lave en eksakt kopi af indholdet på en harddisk. Der har i mange år eksisteret software som kunne hjælpe med at klone en harddisk til en anden, men det kræver at man skal rode rundt med kabler inde i computeren og sætte sig ind i softwarens ofte mange indstillingsmuligheder og funktioner. Men nu findes der også smarte og enkelte løsninger som f.eks. Sandberg’s Hard Disk Cloner, der enkelt og nemt kloner to harddiske uden brug af PC, her sætter man blot den gamle og den ny disk i cloneren og trykker på en knap.

Sandberg’s Hard Disk Cloner er både et nyttigt og smart værktøj hvis man skal have en ny og større harddisk eller hvis man vil lave en fuldstændig identisk backup kopi af sin harddisk.

Ny harddisk
Hvis man skal have en større harddisk i sin computer kan man enten vælge at klone den gamle disk til den nye eller installere Windows og alle programmer forfra samt flytte alle data til den nye harddisk. Sidst nævnte løsning er både langsomlig og besværlig, specielt hvis man vil have alle indstillinger og tilpasninger som på den gamle harddisk. Heldigvis findes der også en masse forskellig software som kan hjælpe med at klone den gamle disk over på en ny, det kunne f.eks. være Norton Ghost eller Acronis True Image, men Sandberg’s Hard Disk Cloner er en langt mere enkel og brugervenlig løsning for almindelige forbrugere som blot ønsker at installere en ny harddisk i sin computer og beholde alle gamle data og indstillinger.

Backup med harddisk Cloner
Der findes også masser af software som er godt til at tage backup af computerens harddisk. Men Harddisk Cloneren er faktisk også en nem måde at tage backup med, det eneste man behøver er Cloneren og en ekstra harddisk, og på den måde er man sikker på at der er taget backup af alle diskens data og indstillinger. Den ekstra harddisk kan man så gemme et sikkert sted, og skulle den gamle harddisk bryde sammen eller blive stjålet, så sætter man blot backup disken i computeren og så er man kørende igen.

Flere funktioner
Sandberg Hard Disk Cloner kan også tilsluttes computeren via USB 2.0 eller eSATA, hvilket gør det muligt at benytte en almindelig harddisk som en ekstern disk. Og den understøtter både 2.5” og 3.5” diske af alle størrelser. Udover USB og eSATA kabler medfølger også en CD med software der giver flere muligheder for kloning via Pc’en.

Prisen ligger typisk på lidt under 500 kr – søg på nettet og find den bedste pris.

Kategori:
Tema
-
Tags:
tips
12. juli 2015