Lav musik og animationer ved at trykke på tastaturet

Har du brug for lidt tidsfordriv? Så er her en sjov lille webside som kan lave musik og små animationer mens du trykker på forskellige taster på dit tastatur.

Patatap er en slags visuel rytmeboks, hvor du ved at trykke på tasterne A til Z kan frembringe forskellige lyde og animationer på skærmen. Hver tast har en tilknyttet lyd og animation, som kan udskiftes ved at trykke på mellemrumstasten.

Du kommer næppe til at skabe et større musikalsk værk med Patatap, men det kan være både sjovt og fængende at lave små rytmer og mix mens man kigger på skærmens farver, figure og bevægelser.

I videoen herunder kan du se et eksempel på en som har forsøgt sig med at lave en melodi, men det er noget sjovere at lege med websiden selv end lytte til det andre har lavet ;-)

 

En anden side som også kan lave sjov “musik” med tastaturet er Typetone. Her kan man skrive en hel tekst eller indsætte en hvilken som helst tekst via clipboardet, og på den måde lave en melodi ud fra teksten. Der er en lille toolbar under teksten hvor man kan ændre de lyde bogstaverne laver.

Link: Patatap (De mange blinkende effekter som fremkommer mens man taster løs er måske ikke så egnet for folk med epilepsi.)

Link 2: Typetone

Kategori:
Websider
-
Tags:
underholdning
29. december 2018