Se hurtigt indholdet af filer med Quicklook

Jeg arbejder med både Windows og Mac computere, og hvert operativsystem har deres fordele og ulemper, men der er én ting som jeg ofte savner i Windows og det er muligheden for hurtigt at gennemse indholdet af en fil uden først at skulle åbne den i det tilknyttede program. Men en lille gratis app løser det problem.

QuickLook er en fantastisk udvidelse til Windows som gør det let og hurtigt at se indholdet af en fil ved blot at markere filen og trykke på mellemrumstasten. Det virker uanset om man markere en fil på skrivebordet eller i Stifinder, og når man har vist den første fil i en mappe ved at markere den og trykke på mellemrumstasten, så kan man bruge piletasterne til at bladre gennem filerne i mappen og hurtigt gennemse indholdet af alle filer.

Det virker på de mest almindelige filtyper som tekstdokumenter, pdf filer, billeder, lydfiler, videoklip og lignende. Og det er muligt at udvide visningen af flere filtyper som f.eks. Word dokumenter ved at installere ekstra plugins.

Det er rigtig smart og tidsbesparende hvis man f.eks. skal finde et dokument eller en pdf som man kender indholdet på men ikke kan huske filnavnet. Eller hvis man hurtigt vil bladre gennem en række billeder mens de vises i fuld størrelse.

Hvis man vil åbne en fil fra QuickLook i det tilknyttede program så trykker man blot på Enter og derefter åbnes filen ligesom hvis man havde dobbeltklikket på den i stifinder.

QuickLook er gratis og kan hentes fra Windows Store ved at søge på QuickLook eller downloades fra nettet via Github: www.github.com/QL-Win/QuickLook/. Den nemmeste måde er dog gennem Windows Store.

 

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
tips Windows
29. december 2018