Problemer med at afmelde nyhedsbreve

Du har sandsynligvis oplevet at der pludselig ligger en mail i din indbakke, med et nyhedsbrev som du er ret sikker på du aldrig har tilmeldt dig. Det sker ihvertfald at jeg finder den slags nyhedsbreve blandt mine e-mails, nogle gange er det decideret spam som er smuttet forbi spamfilteret, og nogle gange er det måske bare et nyhedsbrev jeg havde glemt at have tilmeldt mig, eller også har jeg sikkert glemt at fjerne fluebenet ud for det felt som hedder “tilmeld nyhedsbrev” i forbindelse med et køb i en webshop eller lignende.

For det meste kan man afmelde et nyhedsbrev med et klik på et link i bunden af nyhedsbrevet, og når det er gjort slipper man for flere nyhedsbreve og reklamer fra den afsender. Men det er ikke altid man slipper så nemt, den anden dag lå der et nyhedsbrev som jeg er ret sikker på ikke at have tilmeldt mig, og afmeld linket virkede “tilfældigvis” ikke. Normalt bliver afsenderen i sådanne situationer blot markeret som spam og så sørger mit spamfilter for automatisk at fjerne afsenderens fremtidige mails fra min indbakke. Men i det her tilfælde var jeg lidt nysgerrig og søgte lidt information på Google, og som det ofte er med den slags søgninger, så kom jeg lidt på afveje og landende på en ganske underholdende video fra et TED talk – og den synes jeg lige jeg vil dele med jer her:

Se Videoen “The Agony Of Trying To Unsubscribe” herunder:

 

Når der lander noget uønsket i ens indbakke, er det nok meget normalt at man kan blive lidt irriteret, og her har videoen egentlig en god pointe, for det kan ikke betale sig at blive sur og irriteret over den slags – der er andre muligheder som er sjovere.

Fjern automatisk nyhedsbreve fra indbakken

Nogle gange tilmelder man sig et nyhedsbrev fordi det giver adgang til specielle tilbud, rabatkoder eller fordi det er nødvendigt for at være med i diverse kundeklubber. Så her er det ikke sikkert man helt ønsker at afmelde nyhedsbrevet, men det betyder ikke nødvendigvis at man ønsker at den slags mails skal lande i indbakken blandt ens vigtige mails.

I den forbindelse findes der services som f.eks. unroll.me, der kan samle nyhedsbrevene i en samlet daglig mail, og samtidig gør servicen det nemt at afmelde de maillister man ikke ønsker at være på længere. Men der findes også en anden løsning som jeg faktisk synes er endnu nemmere – og det er at oprette en regel i mailprogrammet som automatisk flytter den slags mails fra indbakken og over i en anden mappe. På den måde bliver man ikke forstyret og får nemt og hurtigt adgang til sine nyhedsbreve, i de tilfælde man får brug for lige at kigge dem igennem for gode tilbud eller lignende.

Det er forskelligt hvordan man opretter mail-regler alt efter hvilket mailprogram man benytter, så det er lidt svært at lave en brugbar guide her. Men bruger du ikke allerede muligheden, så vil jeg anbefale du bruger lidt tid på at finde ud af hvordan man gør i det mailprogram du bruger – for det er et rigtig nyttig funktion som kan spare en masse tid.

 

Kategori:
Video
-
Tags:
Nettet
21. december 2016