Radio med tidens musik

Radiooooo: Musikkens globale tidsmaskine

Der findes efterhånden mange måder man kan lytte til musik via nettet. Mens mange tjenester ligner hinanden, så er der også nogle som skiller sig ud, og en af disse er specielt god hvis man er lidt nostalgisk eller gerne vil vide lidt om hvordan musikken har udviklet sig gennem historien.

Radiooooo er en musikalsk tidsmaskine som gør det muligt at lytte til populær musik gennem de forskellige årtier siden år 1900 og frem til nu. Og det er ikke kun tiden man kan rejse i, man kan nemlig også vælge hvilket land man vil høre musik fra i det valgte årti.

Denne smarte musik tidsmaskine kan benyttes via websiden Radiooooo.com eller kan hentes som App til iPhone og Android mobiler (søg på Radiooooo i din app butik for at downloade den gratis app).

Sådan bruger du Radiooooo
Det er nemt at bruge musik tidsmaskinen, man starter med at hoppe ind på radiooooo.com (eller downloade appen) – man behøver ikke engang oprette en profil. Her kan man så vælge om man er i humør til langsom musik, hurtig musik eller hvad de kalder underlig musik. Herefter vælger man et land hvor musikken har været spillet i radioen – det gør man ved at klikke på det store verdenskort. Og så er det blot at trykke knappen for det årti man ønsker den musikalske tidsrejse skal gå til.

Musisk verdenskort med musik fra de sidste 100 år

Der er mange lande repræsenteret på kortet, og lille Danmark er også med selvom udvalget af dansk musik er mere begrænset end for nogle andre lande.

Jeg kan godt lide man kan bruge musiktjenesten uden at skulle oprette en profil først. Der er selvfølgelig nogle ekstra muligheder hvis man logger ind, som muligheden for at oprette en radio playliste hvor man kan indsætte forskellige destinationer og årstal, og så bare læne sig tilbage og lytte. Du kan også “Synes godt om” en sang og så senere gå ind på en liste som viser sangens navn og kunstner, hvilket er smart nok hvis man senere vil finde tilbage til et bestemt musiknummer – det er dog ikke muligt at lytte direkte til de valgte sange på den måde.

Det er ikke en musiktjeneste som f.eks. Spotify eller Deezer hvor man kan søge efter sange, kunstner eller genre. Man kan ikke engang trykke frem eller tilbage i de sange som bliver spillet. Det er som navnet antyder en en radio, hvor stationerne skal indstilles på land og årgang frem for frekvensbånd.

Nu sagde jeg jo at man ikke kan springe over et nummer som man ikke gider lytte til, og der er der i princippet heller ikke en funktion til, men der er det lille trick at hvis man klikker på et andet land og så tilbage til det land man vil lytte til musik fra, så starter der faktisk et nyt nummer ;-)

Alt i alt er det en rigtig fin ide, og så er det tilmed både gratis og nemt at benytte. Her kan man både få lidt musikhistorie og tage et nostalgisk tilbageblik på hengangne årtier.

Kategori:
Websider
-
Tags:
kultur
22. november 2017