Vejrudsigt: Visuel visning af vind og vejr

Man kan se vejrudsigten i fjernsynet, læse den i avisen, se den via en app eller fra websider som dmi.dk. Der mangler ikke muligheder for at holde sig opdateret på hvordan vejret bliver de kommende dage. Men vejrudsigter er ofte kedelige, hvilket egentlig ikke gør så meget så længe de tjener deres mål – som selvfølgelig er at give en så præcis og overskuelig oversigt over hvordan vejret forventes at blive.

Windy.com er en lidt anderledes vejrudsigt, som forsøger at gøre vejrudsigten lidt mere spændende ved at vise vejrdata på et levende interaktivt kort. Siden kan vise mange forskellige vejrdata som b.la. temperatur, skydække og nedbør. Men den er især god hvis man interessere sig for hvordan det ser ud med vinden.

Når man klikker ind på Windy.com får man vist et interaktivt verdenskort, hvor man kan zoome ind og ud for at få vist hvordan vinden bevæger sig lige nu, og det giver et rigtig godt billede af hvilken retning vinden bevæger sig i. Hvis man klikker på kortet, får man også vist vindhastigheden det pågældende sted.

Ude til højre er der en lille bjælke hvor man man vælge hvilke vejrdata der skal vises på kortet. Hvis man f.eks. klikker på temperatur får man man en visuel visning af temperaturen sammen med vinden, hvilket giver en god ide om der strømmer kold eller varm luft ind over Danmark.

I bunden af siden er der en tidslinje som viser hvor dan det så ud for lidt siden, og hvordan vejret forventes at se ud de kommende dage. Man kan lade tidslinjen afspille automatisk, eller hoppe rundt på den for at se vejret på et bestemt tidspunkt.

Og vil man have en mere traditionel vejrudsigt, så kan man i søgefeltet indtaste et bynavn, og så bliver tidslinjen udvidet med vejrudsigten for det valgte sted over de kommende dage. Her kan man også se hvordan vejret forventes at udvikle sig i løbet af hver enkelt dag.

Der er i det hele taget mange forskellige indstillinger man kan foretage for at få vist forskellige vejrdata, man kan blandt andet også vælge mellem forskellige prognosemodeller, eller se vejret i forskellige højder – her kan man f.eks. vælge flyhøjde, hvis man vil se om der er meget vind når man skal ud at flyve.

Ud over websiden som er omtalt her, kan man også få Windy som en app til Android og iPhone.

Link: www.windy.com

Kategori:
Websider
-
Tags:
Informativ
14. november 2017