Se klokken, vejret og anden nyttig info for andre lande og feriesteder

Hvis du skal ud og rejse, eller er i kontakt med nogen som er i et andet land, så kan det være nyttigt at vide hvad klokken er i den pågældende land.

Hjemmesiden timeanddate.com er en rigtig nyttig side når man blandt andet skal se hvad klokken er i et andet land. Og det kan jo være nyttigt uanset om man selv skal på ferie i et land med en anden tidszone, eller hvis man kender nogen som befinder sig i et andet land, og man gerne vil kontakte dem på det rigtige tidspunkt.

Siden er flot og brugervenlig, så det er nemt lige at slå den aktuelle tid op i et andet land. Men siden tilbyder meget mere end et simpelt verdensur med klokken i andre lande. Når man har indtastet en by eller land, får man vist det aktuelle klokkeslæt og dato og hvor stor tidsforskellen er i forhold til sit hjemland. Derudover kan man se en aktuel vejrudsigt for vejret nu og de kommende dage, samt hvornår solen står op og går ned, og hvordan det ser ud med brug af sommertid i det pågældende land. Andre nyttige facts som vises når man slår et klokkeslæt op, er hvilken valuta der benyttes i landet og hvilken landekode man skal benytte for at ringe til nogen i landet.

Eksempel på opslag af klokken med mere via timeanddate.com

Der er i det hele taget rigtig mange informationer som kan være nyttige når man selv skal på ferie i en andet land, eller hvis man kender nogen som er. Her følger en kort liste over nogle af sidens mest nyttige funktioner:

  • Klokken: Søg og få vist klokken i andre lande. Her er også mulighed for at oprette sit eget verdensur med ens foretrukne lande.
  • Vejr: Vejrudsigt i andre lande som vises sammen med en landesøgning, med mulighed for at klikke videre til en mere fyldestgørende vejrudsigt med time-for-time udsigt eller 14 dages vejrudsigt med alle de vejrdata man normalt ser i forbindelse med vejrudsigter. Man kan også se hvordan vejret lige har været og hvordan gennemsnitsvejret normalt er på forskellige årstider.
  • Ringe: Se hvordan man ringer fra et land til et andet. Her kan men indtaste hvor man ringer fra, hvor man vil ringe til og det nummer man vil ringe op, og så får man vist det komplette nummer inklusiv landekode og evt. områdekode.
  • Helligdage: Det kan også være nyttigt at vide hvilke helligdage der gælder for et specifikt land. Og her kan kalenderfunktionen give et godt overblik. Man kan tilmed få en udskriftvenlig kalender i pdf format, og hvis man logger ind kan man også tilføje egne begivenheder til kalenderen.
  • Tid og dato beregning: Her er også en række regnefunktioner hvor en af disse f.eks. gør det muligt at beregne hvor lang tid der er mellem to datoer, hvor resultatet så vises i dage, timer, minutter og uger.

Siden har mange andre nyttige tid & dato relaterede funktioner, så det er en side som for manges vedkommende fortjener en plads i bogmærkesamlingen. Jeg bruger ofte selv siden, både når jeg er på ferie og når jeg  arbejder sammen med nogen i andre lande og gerne vil tage hensyn til lokale klokkeslæt og helligdage.

Link: www.timeanddate.com

Kategori:
Websider
-
Tags:
fritid Informativ
6. december 2019