Virtuel bodyguard-app hjælper dig sikkert hjem fra byen

En ny app kan give tryghed for folk som føler sig utrygge, når de skal gå alene hjem fra byture eller arbejde sent om aftenen eller natten.

Appen som hedder Companion, gør det nemt at lade familie og venner følge dig hjem fra f.eks. byture, aftenvagter og andre steder hvor man kan føle sig utryg ved at gå alene. Forældre som ikke helt er trygge ved at deres teenagedatter går selv hjem kl. 2 om natten, vil også kunne få glæde af dene app.

Companion virker ved at man starten appen når man er på vej hjem, herefter vælger man en person fra sin kontakt liste og spørger om den person vil være sin virtuelle ledsager. Kontakt personerne behøver ikke engang selv at have appen installeret, hvis den ikke er det, får man et link via sms til et kort hvor kontakt personen kan følge din rute hjem.

companion-app

Softwaren i Companion, vil periodisk spørge om man er okay og hvis man ikke svarer ved at trykke på en stor grøn knap på mobilskærmen, inden for 15 sekunder vil den virtuelle ledsager blive kontaktet. Men sikkerheden stopper ikke der, softwaren detekterer også hvis man begynder at løbe, hvilket kontaktpersonen også vil blive notificeret om. Når man er sikkert fremme ved den angivne destination får kontaktpersonen det at vide.

I modsætning til andre apps hvor man kan følge hinandens GPS lokation på et kort, har den virtuelle ledsager kun adgang til hvor man befinder sig fra man vælger sin kontaktperson og indtil man er sikkert fremme. Så det er ikke en app til overvågning men til at give en ekstra tryghed.

Det er en fin og simpel løsning på, som giver lidt samme tryghedsfølelse som hvis man ringer en kontakt person op, som kan følge turen hjem via en almindelig telefon samtale. Companion har dog den fordel at man også kan følge dig og finde dig via et kort, hvis det skulle blive nødvendigt.

Her kan du se en lille intro video til appen:

Opdatering november 2019: Companion appen er lukket ned, det er ikke længere muligt at downloade denne app.

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
ios
6. december 2019