Smart samkørsel og privat biludlejning med GoMore

GoMore er en dansk service, som ved hjælp af en app eller GoMores hjemmeside tilbyder samkørsel, privat biludlejning og leasing af bil.

En bil er en stor udgift i budgettet for de fleste, men det er også noget rigtig mange af os ikke kan undvære, vi skal jo til og fra arbejde og der er familie og venner som skal besøges og mange andre gange hvor der er rart at have en bil. Ofte kører vi helt alene i bilen, hvilket hverken er økonomisk eller godt for miljøet, for det koster det samme om man er fire eller en i bilen. Der findes selvfølgelig offentlige transportmidler som tog og bus, men de tilbyder ikke helt samme fleksibilitet som bilen og man skal jo også transportere sig til og fra togstation eller busstoppested. Så samkørsel, hvor man er flere i samme bil og deles om udgifterne kan være en rigtig god løsning.

Smart og nem samkørsel

GoMore gør samkørsel super nemt og tilgængeligt for alle, og det er uanset om du har en ekstra plads i bilen eller mangler et lift. Hvis man f.eks. mangler et lift kan man downloade en GoMore app til mobilen eller bare besøge hjemmesiden gomore.dk, her skal man først oprette en profil eller logge ind med facebook og så indtaster man hvor man vil køre fra og hvor man skal ankomme, herefter får man vist hvem der tilbyder samkørsel på denne strækning, og så er det bare at lave en aftale om det. Hvis man omvendt har ledige pladser i bilen, så kan man lade andre booke sig ind på turen.

Det koster ikke noget at være medlem på GoMore, men de tager et handelsgebyr på 12,5 procent ved samkørsel, hvilket egenlig er en fair pris for bekvemmeligheden ved at nemt og hurtigt at finde nogen man kan samkøre med.

Privat udlejning af bil

Man kan også udleje sin bil til andre gennem GoMore, hvilket er smart hvis man har en bil som man ikke bruger så ofte, for en bil koster også penge når den står stille. Og omvendt hvis man ikke har en bil, men godt kunne bruge en til f.eks. en weekendtur så er det også nemt at leje en bil fra andre brugere af GoMore. Her er gebyret for at finde et match gennem GoMore dog på 20 procent, men så er man også automatisk forsikret for udlejningen.

Leasing af bil

Har man brug for en bil i en længere periode, så er det også muligt at lease en bil gennem GoMore. På den måde har man fuldt ejerskab over bilen i den aftalte periode, ligesom hvis man leaser en bil så mange andre steder. Men det smarte her er at man samtidig kan udleje den leasede bil til andre GoMore brugere og på den måde tjene en del af lejeudgiften hjem igen, og den kan selvfølgelig også bruges til samkørsel – og så er det pludselig ikke så dyrt at lease en bil.

Den sociale oplevelse

Udover de åbentlyse økonomiske og miljømæssige fordele ved samkørsel, så er der også et socialt aspekt ved at give et lift eller sætte sig ind i bilen hos fremmede. For når man deler en lang køretur med andre, så er der også god sandsynlighed for at man får snakket med hinanden, især hvis man har samkørsel med den samme flere gange. Det er en ubesværet måde at møde nye mennesker på, for man kan tale sammen eller lade være, der er ikke den der pinlige tavshed som når ukendte mennesker i andre henseender sætter sig over for hinanden og der er en forventning om dialog.

Mere om GoMore

GoMore er stiftet af danske Matias Dalsgaard og Søren Riis, og har eksisteret siden 2005, men det var først fra omkring 2013 at virksomheden rigtig tog fart og danskerne begyndte at tage konceptet til sig. I dag er der over 645.000 brugere i Danmark alene og på verdensplan er der 1.860.000 brugere. Her hjemme er den gennem GoMore omkring 28.000 samkørsler og 4.500 biludlejninger per måned, og der er 1.600 leasingbiler på gaden. Så det er en service som bruges flittigt, hvilket også betyder der er gode chancer for at finde samkørsel, biludlejning eller leasing gennem denne service. (* 2017 tal)

Links: 
GoMores hjemmeside
Android App
iPhone App

Kategori:
Apps & services Websider
-
Tags:
android ios Nettet tips
27. februar 2018