Spil gratis nogle af de gode gamle arkadespil

Det er mere end 40 år siden Atari frigav deres første arkade spil. Spillet hed Pong, og selvom det eneste man skulle i spillet var at bevæge en padle op eller ned for at ramme bolden, så var det begyndelsen på en kæmpe industri. Atari udgav i arkadespils-tidernes morgen en række spil som  stadig er legendariske og som er blevet genudgivet i mere eller mindre vellykkede versioner i flash eller som mobil apps og på alle mulige platforme. Og på Atari’s hjemmeside kan man faktisk spille nogle af de gode gamle autentiske arkadespil, som er blevet genskabt i samarbejde med Microsoft. Spillene er lavet i HTML5 så de virker i både en browser og på tablets og mobiler med trykfølsomme skærme. Så alt efter hvor gammel du er kan du henholdsvis genopleve nogle af de populære spil fra din ungdom, eller bare prøve nogle gode gamle spil som stadig er værd at spille.

Spillene kan findes på Atari’s hjemmeside her: www.atari.com/arcade

Microsofts involvering i genudgivelsen af spillene, betyder at man kan slipper for reklamer og ventetid i Internet Explorer eller den nye Edge browser, mens Firefox, Safari og Chrome brugere må acceptere lidt reklamer for at spille spillene gratis.

Her kan du se et udpluk af nogle af de spil som kan spilles på siden:

Asteroids Et simpelt men sjovt spil, hvor man med piletasterne styre et lille rumskib, som er vist med en lille trekant (ja grafik var ikke det som afgjorde et spils popularitet den gang). Ved at trykke space tasten kan man skyde asteroiderne i stumper så man ikke selv bliver smadret i stykker.
Asteroids
Et simpelt men sjovt spil, hvor man med piletasterne (eller sin finger på tablets) styre et lille rumskib, som er vist med en lille trekant (ja grafik var ikke det som afgjorde et spils popularitet den gang). Ved at trykke space tasten kan man skyde asteroiderne i stumper så man ikke selv bliver smadret i stykker. Spillet blev oprindeligt udgivet i 1981.

 

Combat Her skal du overleve ved at skyde de andre tanks inden de skyder dig.
Combat
Her skal du overleve ved at skyde de andre tanks inden de skyder dig. Man kan også spille spillet med op til tre andre spillere, og så kan det faktisk blive ret sjovt. Spillet er oprindeligt fra 1977.

 

Super Breakout Breakout var en af mine favoritter på Commodore 64, og det er lige underholdende den dag i dag. Spillet er nærmest en slags krydsning mellem Pong og Tetris. Man skal med sin padle skyde en bold op i nogle blokke og fortsætte til alle blokke er væk.
Super Breakout
Breakout var en af mine favoritter på Commodore 64, og det er lige underholdende den dag i dag. Spillet er nærmest en slags krydsning mellem Pong og Tetris. Man skal med sin padle skyde en bold op i nogle blokke og fortsætte til alle blokke er væk. Spillet blev første gang udgivet i 1978.

 

Centipede Centipede minder en del om Asteroids, her er man bare en lille havenisse og så skyde en stor Skolopender og undgå edderkopperne.
Centipede
Centipede minder en del om Asteroids, her er man bare en lille havenisse og så skyde en stor Skolopender og undgå edderkopperne. Spillet blev første gang udgivet i 1982.

 

Pong Her spiller man en slags bordtennis uden net, så går det noget langsommere end bordtennis. Man kan i modsætning til originalen spille med en anden spiller via nettet.
Pong
Her spiller man en slags bordtennis uden net, så går det noget langsommere end bordtennis. Man kan i modsætning til originalen spille med en anden spiller via nettet.

 

Missile command Missile command er igen et skydespil, hvor man fra jorden skal afværge missilangreb, men spillet udvikler sig efterhånden som man kommer længere frem. Spillet kan spilles online med andre.
Missile command
Missile command er igen et skydespil, hvor man fra jorden skal afværge missilangreb, men spillet udvikler sig efterhånden som man kommer længere frem. Spillet kan også spilles online med andre. Spillet er oprindeligt fra 1981.

 

Lunar Lander I lunarlander skal man som titlen indikerer lande et rumskib på en base på månen. Spillet kan også spilles med op til 9 andre spillere, men der er ikke lige så mange landepladser som spillere.
Lunar Lander
I Lunar Lander skal man som titlen indikerer lande et rumskib på en base på månen. Spillet kan også spilles med op til 9 andre spillere, men der er ikke lige så mange landepladser som spillere. Spillet er oprindeligt fra 1979.

 

 

Kategori:
Websider
-
Tags:
spil
15. november 2016