Tjen penge på dine digitalfotos

Hvis du har et godt digitalkamera og kan lide at tage billeder, så kan du også tjene lidt penge på det.

Man behøver ikke at være uddannet og arbejde som professionel fotograf for at tjene lidt penge på sine billeder. Alle der har et digitalkamera eller mulighed for at digitalisere sine billeder kan tjene penge ved at sælge billederne til andre.

Hjemmesiden iStockPhoto, tilbyder hjemmesider, magasiner og andre medier at, købe billeder fra deres hjemmeside. Og billederne dem får de fra mange forskellige steder, det kunne for eksempel være fra dig. Man kan nemlig ikke kun købe billeder hos iStockPhoto, man kan også sælge sine egne billeder på siden.

De billeder som er til salg på iStockPhoto sælges for mellem 1 og 15 dollars afhængig af opløsningen som kunden ønsker billedet i. Websider som skal bruge et billede vil typisk vælge den lille opløsning til 1 dollar, mens magasiner vil vælge en højere opløsning. Det er gratis at lægge sine fotos til salg, men så tager iStockPgoto også 60 procent af hvad billedet sælges for. Man skal optjene 100 dollars inden man får sin første udbetaling (* priser og andel kan være ændret siden dette indlæg blev udgivet)

Så der skal sælges en del billeder inden man får en god forretning ud af det, men har man alligevel taget billederne så kan man jo lige så godt tjene lidt på dem og mange vil måske også syntes det er sjovt at se sine billeder brugt på en webside eller måske i et magasin. Det er dog ikke helt lige meget hvilken slags billeder man tager, for nogle sælger bedre end andre. Så det kan godt betale sig at undersøge hvilke type billeder der bliver solgt flest af, og det kan man nemt se da der ud for hver enkelt billede står hvor ofte det er downloaded. Det er selvfølgelig ikke kun motivet som er afgørende for om et billede bliver solgt, det skal også være af en god kvalitet.

Du finder iStockPhoto her

Og her kan du finde svar på typiske spørgsmål om hvordan du tjener penge på fotos via iStockPhoto.

Andre steder du kan sælge dine fotos:

Der er dog mange andre steder udover  iStockPhoto, hvor man kan sælge sine billeder. Her er links til nogle flere steder.

Fotolia

BIGSTOCK

ShutterStock

CreStock

SmugMug

CanStock Photo

Kategori:
Tema
-
Tags:
Informativ
14. oktober 2017