Lider du af VVS (“Vertical Video Syndrome”)

De fleste private billeder og videoer optages i dag med en mobiltelefon, og da en mobil først og fremmest er designet til at blive holdt vertikalt, betyder det at alt for mange billeder og videoer bliver lavet mens man holder telefonen på højkant.

Problemet med at optage video eller tage billeder på denne måde er, at mens det ser fint ud på mobilen, så fungerer det ikke særlig godt den dag du vil se billedet eller videoen på din computerskærm eller det store fladskærms TV. Mobilen vender man blot i samme retning som man lavede optagelsen, men det er lidt upraktisk at skulle vende sit TV eller computerskærm om, hvilket resulterer i to store sorte rammer på hver side af videoen eller billedet.

Man kan i nogle tilfælde godt forsvare at tage et billede på højkant, hvis man f.eks. vil lave et portræt som skal printes ud. Men når det kommer til at optage video så er der ikke nogen god grund til ikke at vende mobilen om på langs, selvom det indrømmet er nemmere at holde den på højkant.

En eller anden dag vil du gerne se dine videoer eller billeder på en større skærm end din mobil, og så vil du fortryde alle de videoer og billeder som er optaget vertikalt frem for horisontalt.

mobil-kamera-retning

Nu er det jo slet ikke sikkert du ser dine billeder på den store fladskærm i dag, men det bliver mere og mere almindeligt at man kan streame sine billeder og videoer fra mobilen, sit cloud fotoalbum eller netværksdisk over på fjernsynet. Og den udvikling er der god grund til, for man får bare så meget mere ud af at se sine minder i stor størrelse end på en lille mobil.

Hvis man hører til dem som uploader videoer til YouTube, så vil man have samme problem som på når man vil se den et TV, der vil komme to store sorte rammer på hver side af videoen, som samtidig bliver temmelig lille at se på. Der bliver dog efterhånden lagt så mange videoer op på YouTube som er optaget vertikalt, at det ikke skulle undre mig at der bliver lavet en bedre måde at vise vertikale videoer på nettet, men problemet med TV skærmen eller computerskærmen ændre sig nok ikke foreløbig.

Nogle humoristiske sjæle har kaldt det at vende telefonen på højkant for “Vertical Video Syndrome”, og lavet videoen her under som forhåbentligt udover at underholde også kan afhjælpe noget i at bruge mobilkameraet i den forkerte retning, og dermed undgå ærgrelser senere når man en dag vil gense minderne på den store skærm. Se videoen her under, og hvis du kender nogen som bruger mobilkameraet vertikalt, så gør dem en tjeneste og den videoen med dem.

https://www.youtube.com/watch?v=Bt9zSfinwFA

Kategori:
Tema
-
Tags:
Informativ
29. december 2016