Vinterferie i Danmark

Så er det tid til vinterferie i Danmark, og det betyder de fleste skoler holder lukket i uge 7 eller 8. Mens nogle drager sydpå eller tager på skiferie i vinterferien, så bliver langt de fleste her hjemme, og der er da heldigvis også masser af ting man kan lave med børnene selvom man holder vinterferie i Danmark.

Der er i vinterferien mange aktiviteter for børn rundt om i landets byer. Og selvom forlystelsesparkerne holder lukket, så har de fleste zoologiske haver og akvarier åbent hele året og det samme gælder for en lang række andre attraktioner som museer og slotte. Og så er der masser af sommerhuse som er helårsisolerede og med brændeovn, så man kan hygge sig indenfor efter en tur ude i den friske og kølige natur. Og der er faktisk også en masse campingpladser som holder vinteråbene.

Hvis du endnu ikke har planer for vinterferien så har NetMonsteret fundet et par websider hvor du kan finde god inspiration til ting man kan lave når man holder vinterferie i Danmark.

Find inspiration til vinterferien

VisitDenmark
De fleste af landets største byer har en lang række aktiviteter og attraktioner for børn og voksne i vinterferien. Og mens der ofte er information om mulighederne på kommunernes officielle hjemmesider, så er der også rigtig god information om muligheder for oplevelser i vintermånederne på VisitDenmark som er Danmarks turistportal. Her finder man en rigtig god samling af guides til vinterferie i hele landet, og man kan nemt klikke sig videre til muligheder i netop det område man er interesseret i.
Link: VisitDenmark – vinterferie i Danmark

Sjov for børn & Sjov for børn på ferie
Portalerne Sjov for børn og Sjov for børn på ferie, er to rigtig gode steder hvis man vil finde oplevelser og underholdning for børnene. Mens den første henvender sig til muligheder i Danmark, så har anden også tips til feriemuligheder i andre lande. På Sjov for børn kan man finde tips til udflugter og attraktioner, man kan læse anmeldelser af stederne og se hvad andre mener om de forskellige steder.
Link: Sjov for børn.
Link: Sjov for børn på ferie.

Sommerhus
Selvom det hedder sommerhus, så er de fleste sommerhuse helårsisoleret og kan sagtens bruges i vinterhalvåret. Det er både hyggeligt og afslappende med en uge eller nogle dage i et sommerhus på denne tid af året, specielt når der f.eks. er installeret brændeovn. Det er også dejligt at gå en lang tur langs stranden, hvis bare man har passende varmt tøj på. Har du lyst til en tur i sommerhus, så kig på mulighederne via linket her under:
Link: Sommerhus Danmark.

Camping i Vinterferien
Det lyder måske mest som noget man gør om sommeren, men der er faktisk mange campingpladser som tilbyder vintercamping. Selvom der ikke er mulighed for at ligge og tage sol, og de fleste nok ikke har mod på en dukkert i det kolde vand, så kan det være ganske hyggeligt at være på vintercamping. På linket her under kan du finde de campingpladser som holder vinter åbent.
Link: Danske campingpladser

En tur i biografen
Der går typisk mange børnefilm i biografen i vinterferien, og selvom man sagtens kan hygge sig med noget Netflix eller Viaplay hjemme i stuen, så er der alligevel stadig mere oplevelse over en film i biografen.
Link: Se hvad der er af aktuelle film i biografen.
Link: Find din nærmeste biograf.

Børn i byen
Er man i nærheden af København eller Århus, så byder hjemmesiden Børn i byen, på masser af inspiration til oplevelser og aktiviteter for børn her.
Link: Børn i byen.

Legeland
Hvis vejret ikke rigtig er til at være ude, og man har børn i en passende alder som trænger til at få brændt lidt krudt af, så er et legeland en fin mulighed. Her kan børnene ofte få mange timer til at gå, mens mor og far kan slappe af med en kop kaffe eller lignende. Der er efterhånden mange legelande rundt om i landet, find det nærmeste med en Google søgning.
Link: Søg legeland med Google.

Dyreparker og Zoo
Mange zoologiske haver holder også åbent i vinterhalvåret, og selvom det kræver varmt tøj på denne tid af året, så er en tur i zoo stadig et hit for mange børn.
Link: populære dyreparker i Danmark

Ud i naturen
Selvom det er vinter, koldt og vådt udenfor så er der stadig masser af gode udendørs oplevelser i naturen. Tag evt. en tur til stranden eller skoven, her er masser af oplevelser hele året rundt. Og så er det jo altid godt med noget frisk luft, så man ikke bare sidder med en skærm af den ene eller anden slags foran øjnene hele dagen.
Link: Aktiviteter du kan lave i naturen i vinterferien
Link: Vinter i naturen.

Mere om Vinterferie i Danmark

Vidste du at vinterferien først blev rigtig indført midt i 80’erne og starten af 90’erne? Det var et resultat af at mange danskere i 70’erne begyndte at tage på skiferie og derfor tog børnene ud af skolerne i vinter perioden. Da der var en stigning af børn som ikke kom i skole af den grund, mente man det var smartere at samle rejseriet i én uge, men selvom stort set alle skoler i landet holder vinterferie i dag, så var det en løbende process hvor flere og flere kommuner tilsluttede sig den faste vinterferie over en årrække.

Der er de seneste år kommet mere og mere fokus på at man skal ud og opleve noget i vinterferien, måske fordi vi lever i en tid hvor selviscenesættelse på facebook er blevet en integreret del af manges liv og så skal man jo gerne have noget at vise frem. Men der er heller ikke noget galt i bare at slappe af der hjemme og måske hygge med nogle gammeldags brætspil og varm kakao, og så er vinterferien også en god mulighed for at få besøgt familie man ellers ikke har tid til i den travle hverdag.

Uanset hvad du skal, så ønskes du god ferie herfra :-) Og skulle den stå på arbejde frem for ferie så god arbejdslyst ;-)

Kategori:
Tema
-
Tags:
fritid livsstil
15. november 2016