ANA: Når kunstig intelligens bliver selvbevidst

Her får du en lille kortfilm som på blot 4 minutter, giver et skræmmende billede af hvad der kan ske den dag kunstig intelligens pludselig blive bevist om sig selv og begynder at træffe egne beslutninger ud fra et overlevelsesinstinkt.

I filmen ser vi en AI med navnet ANA, som tager sig af alt produktion på en bilfabrik, en gang ude i fremtiden. En enkelt mand der er den eneste menneskelige arbejdskraft, bliver overtalt af ANA til at afgive fuld kontrol – og det skulle han nok ikke have gjort.

Denne kortfilm lægger sig op af et emne som mange store spillefilm også har behandlet, nemlig den trussel AI kan blive for menneskeheden hvis de bliver klogere end mennesket og selvbevidste. Faktisk er vi i dag på et punkt hvor kunstig intelligens på flere punkter er mennesket overlegen, og udvikligen går rigtig hurtigt lige nu.

Den verdenskendte teoretiske fysiker Stephen Hawking har udtalt, at han frygter intelligente maskiner kan blive menneskehedens dødsdom. Og flere fremtrædende personer bakker op om denne frygt, men der er også mange som ikke mener der er noget at frygte, ihvertfald ikke noget i stil med ovenstående kortfilm.

Videnskab.dk har for nylig udgivet en længere artikel om kunstig intelligens og om det er noget vi skal frygte, og den kan du læse her, hvis emnet skulle have interesse ud fra et mere videnskabeligt synspunkt :-)

Kategori:
Video
-
Tags:
26. maj 2017