Gør alle websider udskriftsvenlige

Resultatet er ikke altid lige godt når man prøver at udskrive en artikel fra en webside, ofte kommer der en masse forstyrende indhold med som ikke har noget at gøre med det man faktisk ønsker at udskrive. Det kan være menuer, reklamer, artikel kommentarer og andet som fylder på udskriften, og derfor giver mindre plads til den tekst man vil udskrive, samtidig med at man får udskrevet en masse overflødige sider.

Nogle websider er mere udskriftsvenlige end andre, og man kan i nogle browsere vælge kun at udskriv det man har markeret, eller begrænse udskriften til et afgrænset antal sider. Men ofte står man med en udskrift som ikke er optimal. Der findes dog en smart lille webside som hedder PrintFriendly.com, og som vil forbedre dine udskrifter samtidig med du sparer papir og blæk.

PrintFriendly er en super simpel service, som faktisk kan være ret nyttig hvis man nogle gange skal udskrive noget fra nettet, som f.eks. en opskrift eller en artikel man vil gemme. Man kopiere blot den URL (www.sidenavn/artikel-navn) man vil udskrive til printeren, og går ind på www.printerfriendly.com hvor man så indsætter URLen og trykker “Print Preview”. Herefter får man vist et eksempel på udskriften som er renset for unødvendigt fyld, og for det meste kan man så bare trykke på Print knappen eller gemme som PDF hvis man vil gemme på computeren i stedet for at udskrive på printeren.

Men noget af det som gør siden virkelig smart er, at man kan tilpasse udskriften yderligere. Man kan i menuen tilpasse billedstørrelsen eller helt fjerne billeder. Og så kan man fjerne alle mulige andre elementer som tekst, billeder, knapper, links og lignende fra udskriften. Det gør man ved at flytte musen over et element og så klikke på det – og wupti så er det væk :-) Fik man fjernet noget ved en fejl, så er der selvfølgelig en fortryd knap.

Når udskriften er som man ønsker, så trykker man bare på udskriv knappen og udskriver som man plejer at gøre.

Link: PrintFriendly.com

Kategori:
Websider
-
Tags:
Nettet tips
3. maj 2017