Regneregler for elever og forældre

Da jeg forleden skulle hjælpe min søn med en matematikopgave, måtte jeg indse at jeg lykkeligt havde glemt alt om hvordan man stillede sådan et regnestykke op på papir. De fleste regnestykker jeg har brug for at finde resultatet på i hverdagen, kan en simpel lommeregner løse – faktisk kan man ofte spørge sin digitale assistent som Siri eller Google Assistant og få svaret uden man skal flytte fokus fra det arbejde man er i gang med. Men det betyder ikke at de regneregler man skal lære i skolen er ligegyldige, så jeg måtte sætte mig ned og finde ud af hvordan man kom frem til regnestykket på papir, og her fandt jeg en rigtig god dansk side, som er en værdifuld hjælp for både elever og forældre når det kommer til at forstå regnereglerne.

Siden hedder meget passende regneregler.dk, og indeholder eksempler og forklaringer inden for algebra, geometri, finans, omregninger, sandsynlighed og mere avancerede funktioner. Og det er en side som virkelig kan anbefales, og ikke bare til eleven men i høj grad også til forældre og bedsteforældre som måtte have behov for at hjælpe skoleelever med matematikopgaverne.

Regneregler.dk giver en simpel og letforståelig adgang til matematik og regneregler. De velskrevne tekster er fulgt op at praktiske eksempler, og ofte er eksemplerne suppleret med en “regnemaskine” hvor man kan indtaste sine egne tal og få vist mellemregninger – hvilket er virkelig nyttigt når man prøver at forstå hvordan man bruger reglerne for at komme frem til resultatet.

Siden har også en matematisk ordbog, et par matematikspil og mulighed for at downloade forskellige tabeller til print.

Indholdet på siden tager udgangspunkt i grundskolen, men rummer også emner som benyttes på gymnasiale uddannelser. Langt de fleste funktioner på siden er helt gratis at bruge, men man kan tilkøbe et plus abonnement som bl.a. giver mulighed for at træne opgaver inden for de matematiske emner, man måtte have behov for at blive bedre i.

Udover selve websiden, så kan regneregler.dk også fås som app til Android og iOS.

Link: regneregler.dk (link til apps kan findes inde på hjemmesiden)

Kategori:
Websider
-
Tags:
android Informativ ios
5. april 2017