Gratis strikkeopskrifter

Det er blevet populært at strikke, både fordi hjemmestrikket tøj er noget helt specielt, og fordi det er afslappende og en god måde at koble af fra hverdagens stress. Det er heller ikke kun de lidt ældre generationer som finder glæde ved at hygge med noget strikketøj, mange unge nyder nemlig også at fordybe sig med et strikkeprojekt.

I vores moderne samfund hvor meget af tiden bliver brugt foran små og store skærme, er strik et godt alternativ til at sidde og scrolle gennem ligegyldige indlæg på facebook, Instagram og lignende. Selvom et par hjemmestrikkede sokker eller en hjemmestrikket trøje er absolut low-tech, så spiller internettet sandsynligvis en stor rolle i den nyfundne popularitet inden for strik og hækle, det har nemlig aldrig været nemmere at finde gode og gratis strikkeopskrifter på nettet. Og hvis man ikke aner noget som helst om hvordan man strikker, så er der også hjælp at hente på nettet.

Vi har her samlet et par hjemmesider med gode strikkeopskrifter. Men hvis du endnu ikke ved hvordan man strikker, og gerne vil lære det, så er der også et super link til hvordan du helt gratis kan lære at strikke.

Gode strikkeopskrifter som er lige til at gå i gang med

Familie Journalen
Det er ikke usandsynligt din mor eller bedstemor har fundet inspiration til strikkeopskrifter i Familie Journalen du hun var ung, og nu kan du også gøre det, og så behøver du ikke engang gå ned i kiosken for at købe seneste udgave af magasinet. Magasinet har nemlig samlet en lang række af deres strikkeopskrifter på deres hjemmeside.
Link: familiejournal.dk/haandarbejde/strikkeopskrifter

Mayflower
Mayflower er en af nordens største garnleverandører, men de har også en hjemmeside med rigtig mange strikkeopskrifter og hæklesopskrifter. Opskrifterne er gratis og lige til at downloade og skrive ud. Formålet med siden er selvfølgelig at du skal vælge at bruge deres garn, og det er derfor også vist præcist hvilket garn der er brugt i opskriften, hvilket gør det ekstra nemt at nå præcist samme resultat som illustreret på billedet, men opskrifterne kan også sagtens bruges med garn fra andre leverandørere.
Link: mayflower.dk/opskrifter.aspx

Strikkeglad
Strikkeglad er også en god side med en masse strikkeopskrifter. Her er der samlet nogle af de bedste udenlandske opskrifter, som er oversat til dansk med tilladelse fra designerne. Og her kan du finde designs til alt fra Cardigans til klude.
Link: strikkeglad.dk

DROPS
DROPS Design har gennem mange år leveret garn, pinde og andre produkter. Udover det er muligt at købe deres garn direkte fra deres hjemmeside som hedder garnstudio.com, så kan man også finde rigtig mange strikkeopskrifter som kan downloades helt gratis. På siden finder man også en lang række instruktionsvideoer og anden tips og hjælp.
Link: garnstudio.com

 

Hvordan lærer man at strikke?

Når først man får det lært så er det slet ikke så svært at strikke, og det er noget man nemt kan sidde og gøre uden at tænke over det. Der er mange forskellige måder du kan lære at strikke, du kan købe en bog, får hjælp af en der har erfaring med at strikke, investere i et online kursus eller tage et smut forbi YouTube kanalen Moster Johanne. Her kan man nemlig finde en række videoer som på en nem og forståelig måde forklarer hvordan man gør.

Jeg har herunder indsat et embeded link til begynder videoen “Lær at strikke, vrang, at slå op og at lukke af”, men der er mange flere på selve YouTube kanalen, så hvis du syntes om denne video og gerne vil lære mere, så tag et smut forbi Moster Johanne.

Som tidligere nævnt er der også en række instruktionsvideoer på Garnstudio fra DROPS Design. Og hvis du har brug for mere end disse videoer, så prøv at søge efter strikkekursus på google, her vil du både kunne finde online kurser og offline kurser i nærheden af dig. Så der er mange muligheder for at komme i gang med at strikke.

Kategori:
Tema
-
Tags:
fritid livsstil
6. juli 2021