Kalender med helligdage, andre datoer og verdensur

Vi bruger næsten alle en kalender i en eller anden form, så vi kan holde styr på vigtige datoer, aftaler, helligdage og meget andet. Nogen bruger en gammeldags papirkalender og nogen bruger den indbyggede kalender på mobilen eller en web baseret kalender som kan synkroniseren på tværs af alle ens enheder.

Du har sandsynlig dækket dit behov for en kalender godt ind, så i første omgang kan dette webside tip måske virke overflødigt, men jeg synes faktisk det er en god side at kende til alligevel. Siden heder Kalender-365.dk, og det er egentlig en ret simpel hjemmeside som viser en række nyttige informationer som helligdage, skudår, sommertid/vintertid, verdensur og en række andre nyttige informationer. Det er således ikke en erstatning for din eksisterende kalenderløsning (faktisk kan du slet ikke indtaste egne begivenheder), du kan dog downloade en årskalender til udskrivning hvis der skulle være brug for det.

Nogle af de ting som Kalender365 kan være nyttig til:

Helligdage
Hvis man lige skal finde datoen for hvornår en given helligdag/mærkedag falder i år eller et af de kommende år. Her vælger man blot år, og så vises alle helligdage og mærkedage på en fin liste mad dato og ugedag. Det er en meget overskuelig liste og man kan klikke på de enkelte begivenheder for at se hvornår denne begivenhed falder de kommende år.

Verdens ur
Skal man hurtigt se hvad klokken er i et andet land, så har siden også et fint lille verdens ur som viser den aktuelle tid rundt omkring på kloden.

Beregn perioden mellem to datoer
En anden funktion som man nok ikke har brug for så ofte, men som alligevel kan være nyttig, er muligheden for at beregne hvor mange dage, måneder og år der er mellem to datoer. Så næste gang børnene spørger hvor længe der er til jul eller deres fødselsdag, kan du nu give svaret i dage, uger eller måneder og hvis det ikke er nok, så kan du også se tiden i sekunder, minutter og timer.

Andet
Derudover kan må slå skudår, vintertid, sommertid, ugenumre og dagnumre op. Der er også en månekalender som bl.a viser månefaser. Og så er der en årskalender som man kan udskrive for at holde styr på årets helligdage.

 

Link: www.kalender-365.dk

Kategori:
Websider
-
Tags:
Informativ
6. marts 2017