Udfordring: gør ingenting i 2 minutter

Nogle gange falder jeg over websider som er så utroligt simple og dårligt udførte, at de umuligt kan give nogen værdi for dem som tilfældigvis kommer forbi. Det var også den første tanke da jeg klikkede ind på websiden donothingfor2minutes.com, som lå under link forslag i min indbakke. Alligevel gav siden anledning til lidt eftertænksomhed.

Udfordringen
Siden viser et billede af havet og afspiller lyden af bølger som bevæger sig op langs en strand. Din opgave er ganske simpel du skal nemlig undlade at gøre noget som helst i to minutter. Lad være med at røre mus og tastatur – bare slap af og kig på skærmen indtil de to minutter er gået. Det lyder ret enkelt, men sandheden er at jeg fejlede mit første forsøg.

Prøv selv, gå ind på donothingfor2minutes.com

Hvorfor kan det være svært?
I vores moderne samfund er vi vant til, at der hele tiden sker noget, specielt på de skærme vi har foran os. Her bliver vi mødt af en strøm af informationer og notifikationer som hele tiden dukker op vores computer, mobil og tablet. Og når vi klikker rundt på nettets mange websider er det sjældent vi fordyber os i indholdet ret længe, specielt hvis indholdet ikke er interessant for os. Vi bruger faktisk kun nogle få sekunder på at vurdere om en side er interessant for os og derefter klikker vi hurtigt videre til den næste.

Om det er en god ting som bidrager til at vi er mere omstillingspararte og effektive i vores moderne agile samfund, eller om det betyder vi bliver mere overfladiske og har svært ved at fordybe os i et emne i længere tid, skal jeg ikke kunne sige – måske lidt af begge dele. Men uanset hvad er det nok meget godt bare af slappe af koble fra et par minutter indimellem.

 

Kategori:
Websider
-
Tags:
livsstil
1. marts 2017