Sådan finder du nemt steder på ferien

Hvis du kan lide at rejse og opleve nye steder, så har du sikkert haft oplevelsen af at skulle bruge tid på at orientere dig og finde vej til forskellige steder som supermarkeder, taxaer, caféer, banker, apoteker, tankstationer og lignende. Før i tiden måtte man fumle med kort, rejseguides eller spørge de lokale, men i dag bruger vi vores smartphone hvor der også er indbygget kort og andre apps som gør det nemmere at finde rundt. Både iPhone og Android mobiler har indbygget fremragende kort som gør det nemt at finde vej, men her kigger vi på en anden smart app som gør det endnu nemmere at finde steder rundt omkring dig.

AroundMe er en app som gør det nemt at søge efter specifikke steder lige hvor du er. Det er en app som har eksisteret i en del år efterhånden og den bliver løbende opdateret, og så er den helt gratis hvis man kan leve med et par reklamer inde i appen, men er det en app man finder nyttig og jævnligt bruger, så kan man vælge at opgradere til en reklamefri version med et in-app køb på ca. 25 kroner.

Billeder af skærmbilleder til at finde vej til steder
Skærmbilleder af et par af denne apps menuer som gør det nemt at finde vej til steder.

Der er mange forskellige kategorier at vælge imellem, men der er også en søgefunktion og mulighed for at få vist alt i nærheden af det sted man er på et kort. Hvis man for eksempel skal finde en nærliggende restaurant, så kan man trykke på restauranter i menuen, hvorefter de nærmeste restauranter vises på en liste (man kan også få dem vist på et kort hvis man foretrækker). Her kan man så sortere efter de restauranter som accepterer reservationer og få yderligere information ved at klikke på en restaurant i listen. Informationerne for de enkelte restauranter varierer, men ofte vil man kunne finde telefonnummer, link til hjemmeside og åbningstider, og nogle gange er det også muligt at se menukortet for den enkelte restaurant og foretage en reservation direkte i appen.

Andre steder som hoteller, bankautomater, taxa osv. kan findes ved samme fremgangsmåde, men informationer og muligheder i appen varierer afhængigt af hvad man søger.

AroundMe er en enkel og brugervenlig app og integrationen med Yelp og TripAdvisor er brugbar. Desværre er der endnu ikke understøttelse af Dansk sprog i appen, og mange vil sagtens kunne nøjes med Google Maps eller Apple Maps, som på mange måder gør det lige så godt. Men da det ikke koster noget at downloade AroundMe appen, så er det værd at prøve den af inden ferien – måske bliver det din nye foretrukne rejse app.

AroundMe findes til både iPhone og Android, men hvis man har en iPhone og et Apple Watch, så har man mulighed for at få vejvisning direkte på Apple Watch, mens man lader mobilen liggende i lommen.

Download:
iOS versionen til iPhone kan findes her og Android versionen kan findes her.

Andre rejse apps:
Du kan finde andre apps som er gode til ferien og rejser her.

Kategori:
Apps & services
-
Tags:
android fritid Informativ ios
20. juni 2019