Velbevarede filmklip af hverdagslivet fra gamle dage

Hvis du synes det er spændende at se hvordan hverdagslivet var i gamle dage, og hvor meget tingene har ændret sig, så er her et par videoer og en YouTube kanal som måske kunne være interessant.

Videoerne her under er fra YouTube kanalen Guy Jones, som har samlet en lang række gamle filmklip og restaureret dem og tilføjet passende lyd til de filmklip som dengang ikke blev optaget med lyd. Resultatet er  nogle spændende indblik i hvordan tingene så ud i gamle dage og hvordan folk levede før i tiden, flere af videoerne er mere end 100 år gamle.

1911 – En tur gennem New York City
Denne gamle film er bevaret i en rigtig god kvalitet selvom den er over 100 år gammel. Der er tilføjet ambient baggrundslyd for at gøre filmen mere levende. Optagelserne stammer fra det svenske filmselskab Svenska Biografteatern, og viser en tur til Amerika.

 

1905 – Optagelser fra et marked i København
Denne film er lidt ældre og kvaliteten er ikke helt så god som den forrige video, men til gengæld er det optagelser som er helt danske, de er nemlig fra et marked i København og er optaget i juli 1905.

 

1927 – En tur gennem Paris gader
Denne video er fra Frankrig i 1927 (måske 1926), så den er omkring 22 år efter den forrige video. Her får vi bylivet at se fra Paris gader.

 

Hvis du vil se flere film fra gamle dage så kig forbi kanalen Guy Jones. Vi har også  tidligere vis nogle af de ældste optagelser fra London, hvor man sammenligner med mere nutidige billeder. Og så har vi haft et kig på hjemmesiden kbhbilleder.dk, som har samlet en lang række historiske billeder fra København.

Kategori:
Video
-
Tags:
kultur
24. april 2018