Se den crowfundede film Kung Fury helt gratis

For noget tid siden fortalte vi om den crowdfundede film Kung Fury i forbindelse med nyheden om at David Hasselhoff havde lavet en musikvideo til filmen, og nu er filmen færdig. Kung Fury kan ikke ses i biograferne men den kan til gengæld ses helt gratis på YouTube og nederst på denne side.

Men først lidt baggrunds historie… Ifølge filmens officielle hjemmeside er Kung Fury en kærlighedserklæring til 80’erne, og der er da også masser af 80’er nostalgi og parodi i filmen. Det specielle ved denne film er at den er Crowdfunded, hvilket er en form for fundraising, hvor man ved hjælp af internettet samler penge ind for at virkeliggøre en ide til et produkt, eller i dette tilfælde en film. Målet var at indsamle 200.000 dollar, og det mål blev mødt allerede efter to dage. Der blev i alt indsamlet 630.000 dollar.

Bag filmen står svenske David Sandberg, som har instrueret, skrevet manuskript og spiller hovedrollen som Kung Fury.

I filmen møder man Miami politibetjenten Kung Fury som også verdens bedste Kung Fu mester. Han rejser tilbage fra 80’erne til anden verdenskrig for at dræbe Adolf Hitler som går under navnet ”Kung Führer”. En fejl i tidsmaskinen betyder dog  at han først rejser helt tilbage til Vikingetiden.

Det lyder måske temmelig langt ude, og det er det også, men på den gode måde. I løbet af filmens 30 minutter kan du se frem til onde arcade-robotter, dinosaurer, vikinger, Thor, nazister, en mutant, en hacker fra 80erne, Kung Fu, smarte bemærkninger, tidsrejser, politi og skurke fra 80’ernes Miami, vilde eksplosioner, masser af kiksede og alligevel seje specialeffekts. Og som om det ikke var nok, så er filmen optaget så den ligner noget afspillet på et gammelt og slidt VHS bånd fra 80’erne.

Kung Fury er allerede et internet fænomen, og har du en halv time, er det en film du bør se, om ikke andet for at have set den.

Se Kung Fury her:

 
Del filmen på med dine venner på Facebook ;-)

 

Kategori:
Video
-
Tags:
humor kortfilm
15. november 2016